Beneficiile ceaiului verde

Se consideră că ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume, oferind multiple beneficii organismului. Ceaiul verde conține cantități crescute de antioxidanți și nutrienți necesari corpului uman, ajutând la buna funcționare a sistemului nervos și a celui imunitar, dar și în lupta împotriva cancerului. De asemenea, un efect important pe care îl are consumul de ceai verde constă în arderea grăsimilor și pierderea kilogramelor în plus. În continuare sunt prezentate cele mai importante beneficii ale ceaiului verde, toate acestea fiind susținute de cercetări științifice.

Arde grăsimile și ajută la pierdere în greutate

Studiile la om au ajuns la concluzia că ceaiul verde stimulează arderea grăsimilor și îmbunătățește performanțele fizice. Din acest motiv, multe suplimente ce promit pierderea în greutate conțin cantități mari de ceai verde. Studiile au demonstrat, de asemenea, că oxidarea grăsimilor a crescut cu 15-20% în cazul consumatorilor de ceai verde. Totuși trebuie cunoscut faptul că există studii ce nu au relatat accelerări semnificative ale metabolismului, rezultatele fiind variate de la individ la individ.

Nu RATA OFERTA SPECIALA cu 7 EURO PE LUNA valabila doar cateva zile.
Pentru DOAR 7 EURO BENEFICIEZI DE DIETA, ANTRENAMENT SI MONITORIZARE.

Pentru ca efectele să fie cât mai pronunțate, cercetătorii recomandă ca ceaiul verde să fie inclus într-un stil de viață sănătos. Acest lucru cuprinde o alimentație echilibrată și bogată în nutrienții necesari organismului, dar și practicarea regulată de exerciții fizice. Efectele acestor doi factori se pot cumula cu efectele ceaiului verde și pot duce la rezultate demne de invidiat.

Îmbunătățește starea de sănătate

Ceaiul verde este bogat în substanțe chimice cu efecte extraordinare pentru organismul uman. Astfel, consumul de ceai verde poate duce la reducerea inflamației sau a riscului de cancer, deoarece îi oferă organismului un nivel mare de polifenoli (30% din conținutul ceaiului).

Catehinele reprezintă astfel de substanțe, având rol antioxidant și protector. Ele reduc formarea de radicali liberi în corp, protejând astfel celulele de diferite leziuni și deteriorări. În plus, radicalii liberi pot duce la diferite boli sau la îmbătrânire prematură.

Stimulează gândirea

Ceaiul verde conține cantități crescute de cofeină, un cunoscut stimulent al sistemului nervos. Astfel, neuronii sunt stimulați, iar secreția de dopamină și norepinefrină este crescută. Studiile au ajuns la concluzia că un aport optim de cofeină duce la îmbunătățiri ale funcției cerebrale, inclusiv a stării de spirit, a vigilenței, a timpului de reacție și a memoriei.

Pe lângă cofeină, ceaiul verde conține și un aminoacid foarte important, adică L-teanină. Acest aminoacid crește nivelul dopaminei și a altor neurotransmițători importanți, având rol anti-anxietate. În plus, combinația dintre cofeină și L-teanină poate fi extrem de puternică, îmbunătățind semnificativ gândirea. Multe persoane au afirmat că sunt mai energice și mai productive după consumul de ceai verde, comparativ cu cafeaua.

Alte beneficii ale ceaiului verde

Previne cancerul – în țările în care consumul de ceai verde este ridicat, ratele de apariție ale cancerului sunt mai reduse. Unele studii au arătat că ceaiul verde are un impact pozitiv asupra cancerului mamar, ovarian, colorectal, esofagian, pulmonar, cutanat, gastric sau de prostată și ovare. Totuși, mai sunt necesare câteva studii pentru a exista o certitudine cu privire la aceste lucruri.

Îmbunătățește funcția cardiacă – consumul de ceai verde reduce riscul de deces, mai ales prin cauze cardiovasculare. Acest lucru se bazează pe conținutul crescut de compuși polifenolici din ceai.

Reducerea riscului de accident vascular cerebral – potrivit unui studiu larg, consumul regulat de ceai verde este corelat cu un risc redus de accident vascular cerebral.

Reducerea colesterolului – câteva studii din 2011 au constatat că băutul regulat de ceai verde sau consumul plantei sub formă de capsule reprezintă metode prin care se poate reduce nivelul colesterolului total, dar și a LDL (colesterolul rău).

Efecte secundare și recomandări

Sunt puține efecte secundare ale ceaiului verde, dar trebuie să le luăm în calcul. Cu toate acestea, beneficiile depășesc riscurile, iar ceaiul verde rămâne unul dintre cele mai sănătoase băuturi. Astfel, se regăsesc:

  • Sensibilitatea la cofeină – în cazuri rare, consumul de ceai verde poate duce la insomnie, greață, anxietate și iritabilitate;
  • Efect de subțiere a sângelui – persoanele care urmează tratamente cu anticoagulante trebuie să fie precaute atunci când consumă ceai verde. De asemenea, trebuie avută mare atenție atunci când se consumă ceai verde și aspirină.

Pentru a evita alte efecte secundare ale ceaiului verde trebuie să se consume doar produse de calitate superioară. De asemenea, consumul de ceai verde nu trebuie exagerat și trebuie realizat doar într-un stil de viață echilibrat și sănătos. Dacă se dorește slăbirea cu ceai verde, trebuie știut că și în acest caz alimentația și activitatea fizică reprezintă puncte forte. Pentru acest lucru recomandăm Rainz Protocol.

Rainz Protocol cuprinde planuri alimentare personalizate în funcție de caracteristicile individuale ale clientului, dar și antrenamente optimizate constant. Toate acestea sunt monitorizate permanent de unul din specialiștii Rainz Academy, astfel încât transformarea să aibă loc fără greșeli sau efecte secundare și în cel mai sănătos mod.

 

Lasa un comentariu

%d blogeri au apreciat: