Cele Mai Bune Exerciții Pentru Piept

Exercițiile care vă definesc și vă sculptează pieptul vă ajută să arătați cel mai bine la plajă sau la sală. De asemenea, vă pot ajuta să faceți o varietate de sarcini zilnice, cum ar fi ridicarea sau împingerea obiectelor. În plus, în timp ce îți îmbunătățești aspectul și puterea, îți ridici și starea de spirit.

A lucra pieptul înseamnă a lucra mușchii pectorali. Dacă doriți pectorali uriași trebuie să vă antrenați toți mușchii pieptului, astfel încât rezultatul să fie cel dorit: Pectoral major (Pectoralul major constituie cea mai mare parte a masei musculare toracice); Pectoralis minor: (Pectoralis minor se află sub pectoralis major.

➡️⬅️

Sarcina sa este să ajute să miște umărul înainte și în jos.); Serratus Anterior: (Situat în partea laterală a peretelui toracic, veți observa serratus anterior în acțiune când ridicați greutățile deasupra capului).

În timp ce pectoralii sunt cei mai mari mușchi din piept, există mai mulți mușchi mai mici care susțin mușchii pectorali, inclusiv mușchii latissimus dorsi de pe părțile laterale ale pieptului și mușchiul trapez în jurul umerilor.

Dacă sunteți începător, asigurați-vă că urmați un program bun, cu o formă adecvată în timpul exercițiilor. Luați în considerare începerea cu o greutate mai mică pentru a reduce riscul de rănire. Ar trebui să poți face exercițiul fără prea multă încordare. Puteți crește întotdeauna greutatea dacă vi se pare prea ușor.

Numărul de repetări și seturi pe care le faceți depinde de obiectivul tău: pentru a crește dimensiunea, încercați 1 până la 3 seturi de 8-12 repetări dacă ești începător sau intermediar, ori 3-6 seturi de 1-12 repetări pentru cei experimentați. Odihniți-vă 1-2 minute și faceți mai multe repetări.

Pentru a crește rezistența, încercați 1 până la 3 seturi de 8-12 repetări pentru începători sau intermediari sau 2-6 seturi de 1-8 repetări pentru cei experimentați, cu o greutate care este în jur de 60-80 la sută din maximul tău, în funcție de experienţă. Odihniți-vă 1-2 minute cu mai multe repetări și până la 3 minute pentru o greutate mai mare.

Iată câteva exerciții de vârf recomandate de Rainz Fitness pentru a-ți construi puterea și dimensiunea, contribuind în același timp la mișcarea ta zilnică și la o stare de spirit excelentă.

Împins Din Culcat Cu Bara

Acesta este un exercițiu foarte popular când vine vorba despre antrenamentul pieptului, dată fiind eficiența sa. Poziționați-vă pe bancă cu picioarele ferm pe pământ și cu spatele drept (bara ar trebui să fie direct deasupra ochilor, iar capul, umerii și fesele să fie pe bancă).Prindeți bara cu palmele înainte și degetele mari strânse în jurul barei.

Mutați bara în poziția de pornire, cu ajutorul unui supraveghetor, dacă este necesar. Poziționați bara deasupra bărbiei sau a pieptului superior, menținând coatele și încheieturile mâinii drepte. Inspirați și coborâți încet bara până când vă atinge pieptul sub axile. Pe măsură ce coborâți, deschideți coatele ușor. Apoi expirați și apăsați bara în sus, menținând încheieturile întinse și spatele drept.

Fluturări Pentru Piept La Aparat (Butterfly)

Acest exercițiu te va ajuta să obții rezultate excelente în ceea ce privește mărirea și tonifierea musculaturii pieptului. Rezistați dorinței de a adăuga greutate suplimentară. Dacă faceți acest lucru, puteți crește riscul de rănire. Acest exercițiu nu este potrivit pentru tine dacă ai suferit o leziune la umăr. Iată pașii:

Picioarele trebuie fixate pe podea, cel puțin la lățimea umerilor. Cu spatele ferm sprijinit de scaun, ridicați brațele până când ajung la nivelul umerilor (unghiul coatelor ar trebui să fie între 75 și 90 de grade). Așezați coatele pe centrul suportului pe aripile mașinii. Cu mișcare lină și lentă, împingeți aripile împreună, oprindu-vă chiar înainte să se atingă. Reveniți încet la poziția de pornire.

Flotări La Paralele

Acest exercițiu este excelent pentru partea inferioară a pieptului. Prindeți ferm barele paralele și ridicați corpul. Păstrați coatele drepte, capul în linie cu trunchiul și încheieturile mâinii în linie cu antebrațele. Aduceți un picior peste celălalt pentru a stabiliza partea inferioară a corpului și trageți abdomenul.

Expirați și îndoiți coatele pentru a vă coborî corpul. Țineți coatele lângă părțile laterale. Picioarele ar trebui să fie direct sub corp pentru a evita înclinarea sau oscilația.

Coborâți până când coatele sunt la un unghi de 90 de grade și brațele superioare sunt paralele cu podeaua. Ține-ți încheieturile drepte. Întrerupeți, apoi îndreptați-vă coatele, împingând cu mâinile în bare și reveniți la poziția inițială. Mențineți-vă corpul vertical și încheieturile drepte.

Fluturări La Scripete

Oferiți pectoralilor și deltoizilor un nou stimul în loc să ridicați greutăți. Adăugați fluturările la scripete la ziua pentru piept pentru a oferi tensiune constantă pe toată durata mișcării. Începeți acest exercițiu fie cu picioarele fixate la lățimea șoldului, fie cu unul în fața celuilalt ca și cum ați merge.

Prindeți mânerele cu brațele îndreptate în afară și orientate spre interior, asigurându-vă că mâinile sunt sub umeri și coatele sunt puțin îndoite. Faceți mișcările lente și controlate – fără smucituri – pe măsură ce vă apropiați mâinile și extindeți brațele.

Pentru un arc mai larg și mai multă rezistență, mișcați mai întâi brațele în jos și apoi unul în celălalt pentru a traversa o mână peste cealaltă. Aduceți brațele încet înapoi la poziția de pornire cu control. Nu lăsați brațele să treacă înapoi dincolo de umeri.

Fluturări Din Înclinat Cu Ganterele

Acesta este un exercițiu este popular în rândul culturiștilor pentru eficiența sa, conferită de faptul că banca se poate înclina la unghiuri diferite în funcție de grupa musculară pe care doriți să puneți accent. Luați o ganteră în fiecare mână și întindeți-vă pe o bancă, cu picioarele fixate pe podea.

Poziționați ganterele lângă piept și axile cu palmele îndreptate spre interior. Ține-ți încheieturile drepte. Expirați, trageți-vă abdomenul și ridicații încet greutățile, chiar deasupra pieptului.

Brațele trebuie să fie la distanță de umeri. Țineți coatele drepte, dar nu blocate. Inspirați și coborâți ganterele încet într-un arc larg, până când sunt la același nivel cu pieptul. Păstrați mâinile paralele. Duceți ganterele spre tavan cu aceeași mișcare de arc. Se recomandă ca acest exercițiu să fie făcut la începutul antrenamentului și să schimbați unghiul băncii.

Nu uitați că un piept bine lucrat și definit atrage toată admirația și impresionează întotdeauna, pieptul fiind o zonă extrem de importantă.

Ca sa completezi și restul informațiilor și să ajungi la corpul dorit din punct de vedere al tuturor grupelor musculare, contactează echipa Rainz Fitness. O sa te bucuri ca ai făcut acest pas!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.