Cum arzi cele mai multe calorii într-o oră?

Auzim tot mai des întrebarea „ Cum ard cele mai multe calorii într-o oră?” sau „Care sunt cele mai eficiente exerciții pentru a arde cât mai multe calorii?”.

Ne-am propus aici să vă oferim concret răspunsurile la aceste întrebări, cu informații culese din experiența noastră de peste 10 ani în industria fitnessului.

➡️⬅️

Știm că trăim într-o lume aglomerată și că timpul este măsurat și valorificat în funcție de eficiența folosirii lui, dar atunci când ne gândim la un plan de exerciții fizice adaptat fiecăruia dintre noi, trebuie să luăm în considerare o serie de factori care vor conduce la succes și rezultate pe măsură.

Antrenorii recomandă ca orice program de antrenament să fie adaptat individual pe nevoile noastre dar și condiției noastre fizice.

Astfel, orice exercițiu făcut la clasă sau în regim individual trebuie să răspundă nevoilor corpului și să nu afecteze sub nicio formă starea de sănătate.

Recomandăm ca înainte de a decide cât de mult vreți să slăbiți și cât de intense vor fi antrenamentele, să consultați părerea unui antrenor și a unui nutriționist.  Astfel, veți putea alege cel mai bun program de slăbit pentru a avea o siluetă de invidiat, într-un ritm adaptat corpului vostru.

Pentru ca arderea caloriilor să fie mai rapidă și eforturile de a slăbi să dea roade, primul și cel mai important sfat al nostru este să renunțați definitiv la zahărul procesat, la dulciurile din comerț și la porțiile foarte mari de mâncare.

Intensitatea antrenamentelor 

Odată stabilit că alimentația corectă este sacră în orice program de slăbire, putem să ne axăm pe intensitatea exercițiilor fizice pe care le vom include în antrenamente.

Pentru a putea arde cât mai multe calorii într-o perioadă similară, este foarte important să creștem intensitatea antrenamentelor și să lucrăm toate grupele de mușchi. Astfel, cu o serie de exerciții intense, procesul de ardere a caloriilor va continua cu până la 12 ore după efectuarea acestora.

Mai departe vom discuta despre 5 tipuri de activități sportive și despre numărul de calorii arse pentru fiecare oră de antrenament. Rezultatele sunt estimative pentru că trebuie să ținem cont și de factorii precum vârsta, sexul, starea de sănătate, dieta sau construcția noastră genetică.

Mersul pe Bicicletă

O plimbare cu bicicleta poate fi atât plăcută cât și benefică dacă vă doriți să slăbiți.  Este notabil că o plimbare lentă de doar o oră cu bicicleta vă poate ajuta să ardeți peste 365 de calorii într-o singură oră.

Clasele de aerobic

Aerobicul rămâne o alegere foarte bună pentru cei ce vor să slăbească într-un ritm rapid. Efectuarea antrenamentelor ușoare de aerobic vă ajută să ardeți până la 450 calorii într-o singură oră.  Dacă adăugăm puțină intensitate, rezultatele vor crește considerabil spre 650 calorii consumate într-o oră.

Alergarea pe bicicleta eliptică

Bicicleta eliptica

Bicicleta eliptică te ajută să arzi peste 450 calorii într-o singură oră, în funcție de intensitatea antrenamentului.

Antrenamentele de rezistență

Cei care sunt obișnuiți cu antrenamentele, cunosc beneficiile pe termen lung pe care antrenamentele de rezistență le aduc corpului. Transformările sunt constante și de lungă durată. În plus, corpul va consuma peste 455 calorii intr-o ora de antrenament.

Urcarea și coborârea scărilor

Pare un antrenament ușor, dar cei ce l-au încercat deja știu că o oră de urcări și coborâri aduc transformări extraordinare. Antrenorii spun că acest exercițiu efectuat pentru o oră, cu pauze scurte între serii, va ajuta corpul să ardă peste 800 calorii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.