Cum Putem Mări Testosteronul Natural

Testosteronul este unul dintre cele mai importante elemente în funcționarea armonioasă a corpului. Definit, testosteronul este un hormon pe care corpul nostru îl produce, cu scopul de a-l menține în echilibru.

De asemenea, testosteronul este cel care contribuie la trecerea de la pubertate la adolescență, datorită lui vocea devine mai groasă, părul mai des, alături de creșterea în înălțime/greutate.

Nu RATA OFERTA SPECIALA cu 7 EURO PE LUNA valabila doar cateva zile.
Pentru DOAR 7 EURO BENEFICIEZI DE DIETA, ANTRENAMENT SI MONITORIZARE.

De ce este nevoie totuși de a-l mări?

Este important ca de-a lungul vieții să lucrezi pentru a avea un nivel constant de testosteron în corp, deoarece contribuie la sănătatea generală. Pe lângă acest aspect important, acest hormon ajută și la creșterea masei musculare și a vitalității într-un timp relativ scurt, ținând cont de particularitățile fiecărei persoane.

Cum Ne Dăm Seama Dacă Avem Un Nivel Scăzut De Testosteron?

Printre simptomele la bărbați se numără:

  • pierderea părului;
  • pierdere în masa musculară;
  • disfuncții erectile;

Iar la femei:

  • infertilitate;
  • menstruație neregulată;

De asemenea, cauzele unui testosteron scăzut ar putea fi:

  • întârzierea pubertății;
  • probleme testiculare (cauzate de alcoolism, traume);
  • diverse boli sau tumoare;

Cum Putem Mări Testosteronul În Mod Natural?

Exerciții Fizice

Evident, exercițiile fizice previn bolile cronice și ne îmbunătățesc viața extrem de mult. Însă s-a dovedit faptul că acestea contribuie și la creșterea naturală a testosteronului. Cele mai eficiente exerciții reprezintă ridicarea de greutăți și intervalele HIIT.

De asemenea, cafeina și creatina fac parte din gama suplimentelor dovedite în a contribui la dezvoltarea armonioasă a acestui hormon în corp (combinate cu exercițiile fizice).

Proteine, Grăsimi, Carbohidrați

Un alt element important în creșterea testosteronului natural este hrana pe care o consumăm.

Este recomandat să adaugi destule proteine în mesele tale, deoarece ajută la pierderea grăsimii în plus. Carbohidrații, pe de altă parte, dau rezistență corpului în timpul antrenamentelor. Nici grăsimile nu sunt de evitat, deoarece contribuie la nivelul testosteronului, însă în cantități moderate.

Dietele prea dese sau excesul acestor elemente pot crea un dezechilibru la nivelul testosteronului din corp. Prin urmare, este important să-ți realizezi un plan de dietă variat, bogat în toate aceste alimente.

Evită Stresul

Știm cu toții cât dăunează stresul, însă acesta produce un hormon periculos, numit cortizol, care dăunează hormonului pe care vrei să îl dezvolți. Acesta atacă și modul în care îți controlezi greutatea corpului, deci aduce doar efecte negative, în nivele mari.

Deși poate suna dificil, stresul trebuie limitat; acest lucru poate fi făcut printr-o viață organizată: o dietă echilibrată, sport și somn suficient.

Soare/Vitamina D

Este dovedit faptul că soarele ne face bine, însă acesta este benefic chiar și pentru nivelul de testosteron (evident, alături de protecție solară).

De asemenea, vitamina D este un supliment la fel de eficient; poate chiar mai rapid. Într-un studiu cu o durată de 1 an, s-a dovedit faptul că suplimentele luate zilnic, alături de o alimentație echilibrată cresc nivelul testosteronului cu până la 25%.

Vitamine Și Suplimente Minerale

O altă modalitate de a crește testosteronul este prin vitamine; precum Zinc (pentru cei deficienți) și vitamina B.

Deși nu există suficiente dovezi, vitaminele A, C și E pot contribui la acest fenomen.

Este sigur, totuși, că cele mai eficiente vitamine sunt vitamina D și suplimentele de zinc.

Somnul

Somnul este un elemente subapreciat, fiind important în calitatea vieții, mai ales pentru sănătate.

Prin urmare, studiile arată că pentru a ajuta nivelul de testosteron să crească. Ai nevoie de 7-10 ore pe noapte. Desigur, durata somnului depinde de la persoană la persoană, și trebuie găsit un echilibru.

Este dovedit totuși că o durată de 5 ore pe noapte, sau mai puțin, reduc nivelul testosteronului cu 15%; o teorie sugerează că fiecare oră adăugată în programul de somn aduce un adaos cu 15% la nivelul de testosteron.

Suplimente Naturale

Câteva dintre suplimentele naturale de pe piață sunt dovedite științific a fi eficiente, printre care și planta ashwagandha, care poate crește nivelul de testosteron până la 15 %. Un alt studiu arată că poate scădea nivelul de cortizon până la 25%, reducând stresul și ridicând nivelul de testosteron.

Un alt supliment natural este ghimbirul, care, pe lângă creșterea nivelului de testosteron cu 17%, are și multe alte beneficii asupra sănătății.

Evită Chimicalele

Parabenii, chimicalele din alimente prezintă un pericol pentru sănătate, implicit pentru testosteron. De asemenea, trebuie evitate alcoolul în exces și consumul de droguri.

Evitarea acestor elemente este esențială pentru o viață sănătoasă și fericită, și vor aduce garantat rezultatele pe care le dorești, mai ales în privința testosteronului într-un mod natural.

De Contează Atât De Mult Nivelul De Testosteron?

Este nevoie să ajutăm testosteronul să se mențină la un nivel constant, deoarece între 25 și 30 de ani, acesta înregistrează o ușoară scădere. De asemenea, are o legătură strânsă cu obezitatea, atunci când nivelul de testosteron este scăzut, cât și un risc mult mai ridicat pentru diverse boli.

Există o mulțime de metode naturale prin care testosteronul poate fi controlat, trebuie luat în calcul categoria de vârstă, masa musculară, cât și obiectivul dorit.

De exemplu, exercițiile fizice de rezistență și ridicarea de greutăți sunt mult mai potrivite și au un impact mult mai mare pentru cei mai tineri (asta nu înseamnă că nu dă rezultate și la cei mai în vârstă).

Pentru cei obezi, exercițiile recomandate sunt cele cardiovasculare, care ajută gradual la pierderea greutății, deci cu timpul, la nivelul de testosteron.

Apoi, mâncarea este un element foarte important. O dietă care conține proteine, grăsimi sănătoase, și o gamă bogată de alimente care conțin vitamine (cele mai efective: zinc și vitamina D).

Este normal, totuși, ca nivelul de testosteron să scadă odată cu vârsta. Totuși, uneori nivelul este mult prea scăzut, rezultând în simptome evidente, care cauzează alte probleme de sănătate. Uneori este nevoie de tratament și de consultul unui medic specialist, atunci se va face un test de sânge care va determina cu ușurință nivelul de testosteron din sânge.

Concluzia este că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră preventiv, să mergem frecvent la medic pentru un control de rutină, dar și să facem exerciții fizice zilnic pentru o viață mai bună!

Cu toate acestea, niciodată nu este prea târziu sa îți stimulezi producția naturală de testosteron. Experții de la Rainz Academy sunt doar la un telefon depărtare. Aceștia vă vor oferi toate informațiile necesare si va vor explica pe îndelete care sunt pașii ce trebuie urmați.

Lasa un comentariu

%d blogeri au apreciat: