Cum scapi de hemorozi 

Boala hemoroidală, deși atât de des întâlnită, este un subiect tabu pentru cei au descoperit că o au și care aleg sa o ignore si mai ales sa ignore cauzele care au declanșat-o.

Boala hemoroidală este în directă legătură cu tensionarea venelor din zona anală sau rectală și principalul factor declanșator este sedentarismul, fiind urmat de constipație, sarcină sau de slăbirea mușchilor din cauza înaintării în vârstă.

➡️⬅️

Cum majoritatea cauzelor declanșatoare au legătură cu activitatea fizică, este imposibil să nu atingem acest subiect și pentru voi, clienții Rainz Academy sau pentru aceia dintre voi care ne urmăresc postările.

Pentru noi,  apariția hemoroizilor nu este un subiect tabu și alegem să tratăm și să intervenim cu recomandări acolo unde este necesar pentru a menține sănătatea d-voastră pe primul plan.

Așadar, efectuarea exercițiilor fizice constant nu înseamnă doar un program de slăbire și exerciții standard, înseamnă un efort de adaptare a acestui program la nevoile clientului și la starea de sănătate a clientului.

Apariția hemoroizilor trebuie tratată cu maximă seriozitate pentru a nu ajunge să cauzăm o înrăutățire a stării noastre de sănătate.

Dacă suferiți de hemoroizi și intenționați să urmați un program sportiv sau deja o faceți, ceea ce trebuie să știți este că nu toate exercițiile sunt sunt potrivite pentru ameliorarea simptomelor și că unele dintre ele pot provoca dureri și disconfort sporit. Astfel, unele exerciții pot agrava boala hemoroidală prin solicitarea excesivă a zonei afectate.

Ce recomandă specialiștii

Antrenorii recomandă în primul rând mișcare iar cea mai la îndemână formă de mișcare este mersul pe jos care ameliorează presiunea rectală iar rezultatele nu vor întârzia să apară. De asemenea,  rămâneți 10 minute în picioare la fiecare 2 ore petrecute pe scaun.

Exerciții recomandate pentru prevenirea și tratarea bolii  hemoroidale:

  • Exerciții fizice pentru mușchii fesieri
  • Exerciții fizice pentru întinderea taliei
  • Exerciții fizice de tip kegel ( efectuate prin încordarea repetată a mușchilor pubcococcigieni)

Activități sportive nerecomandate pacienților care suferă  de boala hemoroidală

Orice activitate fizică ce presupune o presiune suplimentară asupra zonei afectate de apariție hemoroizilor va agrava disconfortul deja creat. Pentru cei ce sunt pasionați de echitație, de ciclism sau de canotaj, specialiștii recomandă excluderea definitivă a acestora din programele sportive pe care le urmează. De asemenea, culturismul sau ridicarea halterelor fără ca greutățile să fie corect adaptate pot cauza probleme foarte grave.

Programe speciale pentru tratarea hemoroizilor

Rainz Academy promovează sportul atât ca metodă sigură și stabilă de slăbire, dar și ca stil de viață sănătos.  Rainz Protocol înseamnă o echipă de specialiști, antrenori și nutriționiști cu experiență, care pun sănătatea pe primul loc.

Rainz Protocol își îndreptă așadar atenția și spre conceperea programelor adaptate de exerciții sportive, cu tehnică potrivită pentru cei ce doresc să vindece efectele neplăcute cauzate de apariția hemoroizilor.

Cu exerciții specifice, corect monitorizate și adaptate și prin regimuri alimentare care să amelioreze durerile și durerea, programele Rainz Protocol ajung să fie singurele din piață care reușesc să vindece definitiv și rapid problemele cauzare de apariția hemoroizilor.

Punem sănătatea ta pe primul loc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.