Dezavantajele regimului disociat ?

Regimul disociat este unul dintre cele mai vogă soluții prin care putem scăpa de kilogramele acumulate. La o primă vedere, se pare că a fost încercat de foarte multe persoane care au reușit să slăbească încă din primele zile și au propagat ideea că acesta este un regim eficient.

Studiind îndeaproape ce înseamnă un regim disociat și cum acționează acesta asupra organismului uman, constatările nu rămân nici pe departe atât de promițătoare. Chiar dacă nu se poate contesta slăbirea, efectele adverse urmării unui regim disociat sunt devastatoare.

Regim disociat – principiile dietei

Regimul disociat, indiferent de perioada aleasă, are la bază același principiu. Alimentele sunt împărțite pe categorii și se consumă alternativ și consecutiv, niciodată împreună. În funcție de cei ce-l recomandă, regimul disociat poate fi urmat între 7 si chiar 90 de zile, cum este cazul dietei Rina.

Nu fără consecințe însă!

Privarea corpului de un regim alimentar diversificat poate crea deficite metabolice, disfuncții  și dezechilibre hormonale. Toate aceste efecte negative nu sunt ocazionale, ci apar în majoritatea cazurilor. Corpul nu se va mai afla în situația de a slăbi prin arderea grăsimilor ci în situația de a face față unor lipsuri majore în ceea ce privește nutriția.

regim-disociat-dieta-personalizata-rainz.jpg

Din cauza nenumăratelor cazuri și solicitări primite de la cei ce au urmat asemenea diete, doctorii au o adoptat o poziție de atac  împotriva acestei soluții radicale de slăbire.

Regimul disociat nu este recomandat de nicio entitate sau profesionist din domeniul medical, nutriție, fitness sau sport, el fiind recunoscut ca un real pericol pentru sănătatea celor ce aleg să-l urmeze.

Dacă nu ți-e foame nu înseamnă că ești sănătos

Oamenii au tendința de a asocia senzația de foame cu răul astfel că mâncarea și senzația de sațietate sunt adesea asimilate cu stare de bine și mulțumire.  Din cauza acestor confuzii create și din lipsa educației în alimentație,  foarte multe persoane vor prefera regimul disociat pentru că acesta este permisiv din punct de vedere al cantității consumate.

regim-disociat-carndieta-slabire-rainz.png

Indiferent de cât de multă mâncare disociată se va ingera, corpul nu va crea surplus de nutrienți iar carențele vor fi aceleași.

De ce să spui  NU  urmării unui regim disociat

Răspunsurile corecte sunt două:

  1. Pentru că ții la sănătatea ta
  2. Pentru că ai alternativă sănătoasă și eficientă

Regimul disociat- un dușman periculos pentru corpul tău

Dezavantajele dietelor de slăbire sunt multe și niciun program „de-a gata” nu va putea vreodată să suplinească nevoile organismului și în același timp să-l ajute și să slăbească.

Regimul disociat prezintă însă dezavantaje majore tocmai pentru că intervine agresiv în buna funcționalitate a organismului, iar urmarea unei astfel de diete poate crea cele mai neplăcute probleme:

  • Disfuncții ale glandelor endocrine
  • Modificări și dezechilibre hormonale
  • Carențe de vitamine și fier
  • Oboseală / epuizare fizică cauzată de deficitul de proteine
  •  Nelipsitul efect yo-yo – reasimilarea rapidă a kilogramelor slăbite pe parcursul dietei.

Cum slăbim sănătos

Tot mai multe companii sunt orientate acum spre oferirea celor mai sănătoase  programe de slăbire care să performeze pe fiecare individ ce are nevoie de o scădere în greutate. Rainz Academy este principala forță din industria fitnessului care a reușit să implementeze programe de slăbire individuale prin RainzProtocol . Astfel, dietele personalizate sunt concepute cu responsabilitate deplină, luând în calcul toate aspectele legate de forma fizică, starea de sănătate, vârsta și stilul de viață al clientului.

Rezultatele unei diete de slăbire personalizate sunt mult mai eficiente decât în cazul regimului disociat, iar scăderea în greutate se face într-un ritm accelerat, rezultatele fiind relevante după o perioadă foarte scurtă.

Lasa un comentariu