Dieta americană – de ce NU?

Nu este un secret că americanii iubesc să mănânce alimente preambalate și de tip fast-food. Din acest motiv, în Statele Unite ale Americii obezitatea este din ce în ce mai frecventă, iar acest lucru începe, din păcate, să apară și la noi în țară. Persoanele supraponderale încearcă să slăbească prin diferite metode, printre care și dieta americană, dar ajung să se îngrașe înapoi în cel mai scurt timp. Această dietă este concepută pentru a lupta împotriva supraponderabilității și obezității din rândul populației. Totuși, cât de eficientă este?

Ce presupune dieta americană?

Există mai multe variante ale acestei diete, unele mai stricte, altele mai permisive. Cu toate acestea, majoritatea urmăresc următoarele principii:

  • Servirea micului dejun în fiecare zi;
  • Creșterea consumului de apă și eliminarea sucurilor, a băuturilor îndulcite și a celor alcoolice;
  • Creșterea consumului de pești ce au un conținut crescut de acizi grași omega-3;
  • Consumul frecvent de fructe și legume;
  • Consumarea de cereale integrale;
  • Servirea meselor acasa, nu în oraș;
  • Evitarea produselor speciale pentru diete;
  • Evitarea sedentarismului și a statului treaz până târziu.

Varianta clasică a dietei durează 6 săptămâni și promite pierderea în greutate a 5-15 kilograme în acest interval. În general, această dietă și toate detaliile ei se regăsesc sub forma unor cărți. Astfel, persoanele ce doresc să slăbească cu această dietă trebuie să o achiziționeze în format fizic sau digital.

O altă variantă a dietei americane mai poartă și numele de dieta de 1000 de calorii și este mult mai strictă. Aceasta presupune consumul a maxim 1000 de calorii pe zi pentru a reduce rapid greutatea corporală. Totuși, acest lucru este însoțit de numeroase riscuri, printre care și diverse carențe nutriționale sau îngrășare ulterioară.  Un scurt exemplu de meniu pentru această dietă este reprezentat de:

  • Mic dejun – fulgi de ovăz și jumătate de măr;
  • Gustare – 20 de migdale;
  • Prânz – omletă dintr-un ou, puțin lapte degresat și puțină brânză cheddar;
  • Cina – piept de pui la grătar cu salată de legume și avocado.

Efecte secundare

Efectele secundare se resimt mai ales în cazul în care se urmează variantele stricte ale dietei americane, precum cea de 1000 de calorii. Deoarece este o dietă cu un conținut scăzut de calorii, multe substanțe nutritive vor lipsi și vor duce la afectarea nivelului de energie. Astfel, multe activități vor fi afectate, precum mersul pe jos, alergatul, somnul și chiar digestia.

În plus, deficitul caloric poate produce afectare internă a organismului sub formă de deshidratare, pierdere a masei musculare, afectare a ritmului cardiac și fragilizarea unghiilor și părului. Reducerea drastică a caloriilor scade metabolismul. O rată metabolica lentă are ca rezultat creșterea rapidă a greutății corporale atunci când aportul caloric crește în viitor.

De asemenea, înfometarea este un sentiment frecvent regăsit în cazul acestei diete, iar efectele sale pot duce la epuizare, oboseală, pierderea concentrării, stres, chiar insomnie și depresie.

Ce recomandăm?

Nu recomandăm dieta americană, dar ținem cont de dorința persoanelor ce doresc să slăbească sau să obțină un corp mai frumos. Pentru acest lucru oferim cel mai bun sistem de slăbit, adică Rainz Protocol. Rainz Protocol cuprinde diete personalizate în funcțiile de caracteristicile clienților, astfel încât să nu existe carențe nutriționale sau alte efecte secundare. De asemenea, oferim antrenamente optimizate constant ce vor ajuta la tonifiere și modelare corporală. Totul este realizat sub permanentă monitorizare, garantând astfel că rezultatele vor fi cele dorite în cel mai scurt timp.

Dacă doriți să aveți un corp de invidiat tot ce trebuie să faceți este să apelați la specialiștii Rainz Academy. Prin intermediul Rainz Protocol am făcut foarte mulți clienți mulțumiți. De ce să nu fiți și dumneavoastră unul dintre ei?

1 thought on “Dieta americană – de ce NU?

Lasa un comentariu