Dieta fără carne – de ce NU?

Când vine vorba despre diete, dieta fără carne este una dintre cele mai cunoscute. Aceasta imită stilul de viață vegetarian, abordat de peste 4,3 milioane de persoane doar in Statele Unite ale Americii.

Există numeroase persoane care afirmă că o dietă vegană poate ajuta la pierderea în greutate, dar acest lucru poate fi prea strict, așa că se preferă doar eliminarea produselor pe bază de carne. În general, dacă dieta este urmată în mod corespunzător, poate ajuta la pierderea unui număr de kilograme. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, dieta nu este planificată corect și nu mai este echilibrată, apărând diferite carențe nutriționale. Mai multe detalii despre dieta fără carne sunt prezentate în continuarea articolului, incluzând și efectele secundare ce pot să apară.

➡️⬅️

Ce presupune dieta fără carne?

Această dietă exclude carnea și produsele ce o conțin, având ca scop pierderea kilogramelor în exces. O astfel de dietă se bazează pe fructe, legume, cereale integrale, nuci și semințe, dar și pe produse lactate și ouă. Totuși, trebuie cunoscut faptul că există și variante mult mai stricte în care sunt interzise chiar și ouăle și produsele lactate.

O dietă fără carne poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus deoarece este săracă în calorii și bogată în fibre. Totuși, trebuie avut în vedere faptul că reluarea alimentației normale după ținerea unei diete stricte fără carne poate avea ca efect îngrășarea ulterioară. Acest lucru poate fi neplăcut și foarte frustrant pentru persoanele ce doresc să slăbească.

Există mai multe variante ale acestei diete, unele dintre ele excluzând doar carnea roșie. De asemenea, alte tipuri de dietă păstrează doar peștele sau doar carnea de pasăre. Cu toate acestea, cel mai frecvent se renunță la toate produsele din carne. Un exemplu de meniu al acestei diete poate arăta astfel:

  • Micul dejun – jumătate de grefă și un ou fiert;
  • Gustare – un măr;
  • Prânz – supă de legume, iar la desert câteva prune și nuci;
  • Gustare – 30 de grame de migale;
  • Cina – Salată cu tofu și legume.

Dietele pot fi adaptate în funcție de numărul de kilograme ce dorește a fi dat jos, astfel încât pot fi mai stricte sau mai permisive. De asemenea, durata dietei cu fără carne poate varia de la câteva zile la câteva luni.

Efecte secundare  

Carnea, în special cea roșie, reprezintă o sursă importantă de fier și vitamina B12. Vitamina B12 este esențială pentru energia și funcționarea celulelor roșii din sânge. De asemenea, fierul ajută la bunăstarea hematiilor, în special atunci când acestea trebuie să transporte oxigenul în organism. Adoptarea unei diete ce elimina complet carnea poate duce la diferite efecte secundare, printre care și carența de fier și vitamina B12. Iodul și zincul reprezintă alți nutrienți ce pot fi în deficit atunci când se urmează o dietă fără carne. În final, carența de iod și zinc poate duce la dureri, oboseală, diaree, flatulență, pierderea gustului și mirosului și chiar leziuni neurologice.

Depresia și anxietatea reprezintă alte complicații ale renunțării complete la carne. Acestea pot duce chiar și la pierderea motivației și la diferite alte tulburări mintale. De exemplu, renunțarea la carne și carențele nutriționale pot duce la afectarea memoriei și a concentrării.

Ce recomandăm?

Specialiștii Rainz Academy recomandă urmarea doar a dietelor echilibrate și care oferă toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie. Dieta fără carne poate ajuta la pierderea kilogramelor, dar poate veni la pachet cu numeroase efecte secundare, făcând astfel mai mult rău decât bine.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor ce doresc să slăbească, Rainz Academy pune la dispoziție cea mai bună metodă de slăbit, adică Rainz Protocol. Rainz Protocol include diete personalizate și special adaptate în funcție de caracteristicile individuale ale clientului, dar și antrenamente special optimizate. Prin acestea, slăbitul este garantat, în cel mai eficient și sănătos mod. De asemenea, toate aceste lucruri sunt realizate sub stricta monitorizare a unuia dintre specialiștii noștri, astfel încât rezultatele să fie cele mai bune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.