Dieta mediteraneană – de ce NU?

Din dorința de a slăbi multe persoane apelează la diferite diete, printre care și dieta mediteraneană. Această dietă se bazează pe obiceiurile alimentare ale celor care locuiesc în apropierea Mării Mediterane. Astfel, dieta se concentrează pe consumul de alimente cât mai naturale, limitând în același timp grăsimile nesănătoase și carnea roșie. De asemenea, urmarea acestei diete se bazează pe faptul că persoanele ce trăiesc în zona mediteraneană sunt mult mai sănătoase datorită alimentației. Totuși, trebuie știut că această dietă doar imită anumite comportamente alimentare și poate duce la diferite efecte secundare, în ciuda promisiunilor sale numeroase.

Ce presupune dieta mediteraneană?

Studiile au arătat că diferitele țări situate în jurul Mării Mediterane au alimentații relativ diferite, doar anumite aspecte fiind comune. Astfel, dieta mediteraneană încearcă să reproducă cele mai sănătoase principii din aceste planuri alimentare, astfel încât să se poată slăbi rapid și în cantitate crescută.

➡️⬅️

Principiile dietei mediteraneene sunt reprezentate de:

 • Consumul de legume, fructe, nuci, semințe, leguminoase, cartofi, cereale integrale, ierburi aromate, condimente, pește, fructe de mare și ulei de măsline extra virgin;
 • Consumul moderat de ouă, lapte, brânză, iaurt și carne de păsări de curte;
 • Consumul foarte rar de carne roșie;
 • Evitarea băuturilor zaharoase, a produselor cu zahăr adăugat, a produselor prelucrate și a uleiurilor rafinate;
 • Consumarea unor cantități mari de lichide, în special apă. Sunt acceptate cafeaua și ceaiurile, iar vinul roșu aproximativ 1 pahar pe zi.

Dieta vine sub numeroase forme, dar cele mai multe durează 7 zile și includ principiile enunțate mai sus împreună cu consumul unor cantități mici de mâncare. Astfel, un exemplu de zi de dietă ar putea include:

 • Micul dejun – musli cu zmeură;
 • Prânz – hummus cu legume și la desert o portocală sau struguri;
 • Gustare – 2 morcovi de dimensiuni medii;
 • Cina – maxim 100 de grame de somon la grătar și salată de legume.

Dezavantaje

Riscurile acestei diete variază în funcție de tipul acesteia și de cum este înțeleasă. Dacă nu se consumă alimentele în mod echilibrat pot să apară carențe nutriționale cu simptome precum:

 • Amețeli;
 • Dureri de cap;
 • Tulburări de tranzit intestinal;
 • Iritabilitate și stări de nervozitate.

De exemplu, dieta mediteraneană reduce consumul de lactate, iar acest lucru poate provoca scăderea valorilor calciului. Astfel, sistemul osos poate fi afectat și poate crește riscul de fracturi.

De asemenea, trebuie cunoscut faptul că dieta poate ajuta la pierderea unui anumit număr de kilograme, dar atunci când este oprită și se revine la alimentația inițială greutatea revine la valorile de dinainte. Un astfel de dietă poartă numele de dietă „yo-yo” și nu este absolut deloc recomandată.

În plus, anumite tipuri ale acestei diete încurajează consumul unui pahar de vin roșu în fiecare zi. Acest lucru poate agrava anumite boli și nu este indicat în cazul persoanelor ce urmează anumite tratamente medicamentoase.

Ce recomandăm?

După cum am afirmat anterior, dieta mediteraneană nu este o dietă fără efecte secundare. Din acest motiv, specialiștii Rainz Academy nu o recomandă. Totuși, persoanele care doresc să slăbească trebuie să știe că o pot face în mod sănătos și eficient cu ajutorul Rainz Protocol.

Rainz Protocol este cel mai bun mod prin care puteți obține un corp de invidiat, deoarece include atât diete cât și activitate fizică. Dietele noastre acoperă tot necesarul de care organismul are nevoie, deoarece sunt personalizate în funcție de caracteristicile fiecărui client. De asemenea, antrenamentele sunt optimizate constant pentru ca rezultatele să fie cele dorite. În plus, tot programul Rainz Protocol este monitorizat permanent, tocmai ca îmbunătățirile să aibă loc constant, fără perioade de platou.

Dacă vă doriți cu adevărat o schimbare în bine, tot ce trebuie să faceți este să ne contactați. Noi vă stăm la dispoziție și vă oferim tot ceea ce aveți nevoie pentru ca această dorință să devină realitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.