Dieta minune – de ce NU?

În încercarea de a slăbi, multe persoane apelează la diferite diete ce promit acest lucru. Dieta minune este una dintre acestea și are ca scop eliminarea într-un timp foarte scurt a unui număr mare de kilograme. Există mai multe variante ale acestei diete, durata acestora pornind de la câteva zile și ajungând la săptămâni sau chiar luni. Cel mai frecvent este folosită dieta minune ce durează 4 zile, deoarece se afirmă că este modalitatea perfectă prin care se poate ajunge la greutatea dorită pentru un eveniment sau o ocazie specială.

Potrivit susținătorilor dietei, este posibilă pierderea a 5 kilograme în doar 4 zile. Totuși, este acest lucru adevărat și lipsit de riscuri? Citiți în continuare pentru mai multe detalii despre efectele secundare ale dietei minune, dar și pentru a afla ce alternative sănătoase există.

➡️⬅️

Ce presupune dieta minune?

Dieta minune are o durată de 4 zile, iar mesele din aceste zile trebuie respectate cu strictețe. Există numeroase surse online ce oferă diferite meniuri pentru fiecare din cele 4 zile. Acest lucru este deja un minus pentru această dietă, mai ales că fiecare zi de meniu are maxim 1000-1200 de calorii. Anumite surse online nu sunt de încredere, iar afirmațiile lor nu sunt bazate pe informații științifice.

Această dietă este considerată a fi o dietă ce se bazează pe înfometare. Dietele de acest tip nu sunt durabile și pot duce la o serie de probleme de sănătate, dar și la îngrășare ulterioară. Mesele dietei minune sunt alcătuite din alimente cu conținut redus de calorii și grăsimi. De exemplu, o zi din dieta minune poate arăta astfel:

 • Micul dejun – jumătate de grapefruit;
 • Prânz – 100 de grame de piept de pui la grătar sau 75 de grame de carne de vită macră. Alături de carne pot fi consumate și 100 de grame de salată de legume proaspete;
 • Cina – 100 de grame de conopidă fiartă și 100 de grame de piept de pui la fiert sau gratinat;
 • Gustare (opțional) – 200 ml de suc de fructe natural, neîndulcit;
 • Un pahar de apă înaintea fiecărei mese, de preferat cu 30 de minute înainte. De asemenea, trebuie băut câte un pahar de apă la 30 de minute după cină și înainte de culcare.

De ce NU?

Dieta minune nu este recomandată de specialiștii Rainz Academy, deoarece nu este echilibrată din punct de vedere nutrițional. Utilizarea sa poate provoca deficiențe nutriționale și numeroase efecte secundare caracterizate prin:

 • Amețeli;
 • Furnicături;
 • Greață, uneori însoțită de vărsături;
 • Tulburări de tranzit, diaree sau constipație;
 • Dureri abdominale și balonare;
 • Tulburări de concentrare și de memorie;
 • Afectarea stării de dispoziție, tristețe, pierderea interesului pentru activitățile obișnuite;
 • Fragilizarea unghiilor, a părului și a pielii (mai ales dacă dieta este ținută pentru mai mult timp).

Pe lângă aceste lucruri, dieta vine cu o complicație majora. Aceasta constă în faptul că după oprirea dietei kilogramele pierdute se vor întoarce. Aceste diete poartă denumirea de diete ”yo-yo” și nu sunt deloc recomandate.

Ce recomandăm?

Chiar dacă nu recomandăm dieta minune, vă stăm la dispoziție cu cea mai bună metodă de slăbit, adică Rainz Protocol. Prin intermediul acestui program puteți slăbi, iar corpul dumneavoastră se poate modela astfel încât să devină de invidiat.

Rainz Protocol cuprinde:

 • Dietă personalizată – dietele sunt adaptate în funcție de scopul și caracteristicile clientului. În plus, dietele oferă tot necesarul de care organismul are nevoie fără a produce efecte secundare;
 • Antrenamente optimizate – antrenamentele noastre sunt special concepute, iar corpul nu se v-a obișnui cu ele, astfel încât să nu existe perioade de platou. Antrenamentele pot fi vizualizate și prin intermediul aplicației mobile, putând fi puse în practică în cel mai scurt timp;
 • Monitorizare permanentă – atât dieta, cât și antrenamentele sunt monitorizate permanent, iar greșelile pot fi corectate imediat. În acest mod se garantează faptul că rezultatele vor fi din ce în ce mai bune, iar drept garanție stau numeroșii clienți mulțumiți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.