Dieta Montignac – de ce NU?

Dieta Montignac reprezintă un plan alimentar ce are ca scop pierderea în greutate prin reducerea cantității zilnice de zahăr. Dieta a fost descrisă prima dată de Michel Montignac, acesta promițând că poate avea următoarele efecte:

 • Pierderea kilogramelor în plus;
 • Prevenirea îngrășării;
 • Prevenirea diabetului de tip 2;
 • Reducerea riscului de boli cardiace.

Ce presupune dieta Montignac?

Dieta Montignac presupune consumul de alimente cu un indice glicemic scăzut, având drept efect reducerea nivelului de zahăr din sânge. În cele din urmă, acest lucru are ca rezultat pierderea în greutate, dar și alte beneficii pentru sănătate. Dieta este una foarte populară, fiind promovată prin intermediul cărților, dar și online. De asemenea, există și câteva celebrități ce au încercat această dietă, precum Kylie Minogue sau Gerard Depardieu.

➡️⬅️

Dieta Montignac nu impune limitarea cantităților de alimente consumate, ci urmează următoarele principii:

 • Consumarea de carbohidrați cu indice glicemic cât mai redus;
 • Grăsimile cele mai bune sunt cele care conțin acizi grași omega-3 și acizi grași mononesaturați (de exemplu peștele și uleiul de măsline);
 • Alimentele ce conțin grăsimi saturate ar trebui evitate, de exemplu untul și carnea grasă;
 • Proteinele trebuie selectate în funcție de modul în care afectează metabolismul insulinei.

În plus, dieta Montignac constă în urmarea a două faze:

Faza I – pierderea în greutate

Scopul principal în această fază este de a alege carbohidrații cu un indice glicemic de 35 sau mai mic. Astfel, se asigură faptul că sunt luate mese care nu provoacă ridicarea nivelului de zahăr din sânge. În plus, se consideră că alegerea acestui tip de alimente va împiedica organismul să acumuleze grăsimi, astfel încât va avea loc arderea lor pentru obținerea de energie.

Creatorul acestei diete afirmă că persoanele care doresc să slăbească maxim 5 kg trebuie să urmeze această fază pentru cel puțin 3 luni. De asemenea, dacă se dorește slăbirea a peste 5 kilograme se recomandă menținerea acestei faze pentru încă o lună după ce a fost atinsă greutatea țintă.

Faza II – stabilizarea și prevenirea

Și în această fază carbohidrații sunt aleși pe baza indicelui lor glicemic. Cu toate acestea, există o varietatea lor este mult mai mare, deoarece se ține cont de mai mulți parametri: indice glicemic (mai mic de 50), grad de creștere a glicemiei după masă, conținut de carbohidrați etc.

Exemple de alimente ce pot fi incluse în dietă

Mic dejun – suc de lămâie, prune, ceai verde, produse speciale Montignac (gem, pâine integrală etc.);

Prânz – avocado, piept de pui, morcovi fierți, ananas;

Gustare – mere, alune;

Cina – supă de varză, mango.

Alte exemple de alimente permise: pătrunjel, mărar, salată, roșii, ceapă, castraveți, spanac, broccoli, murături, ciuperci, linte, măsline, conopidă, lapte, banane, grefe, cireșe, caise, nuci, carne de pește, vită etc.

De ce NU?

În ciuda popularității sale, dieta Montignac nu este recomandată de specialiștii din domeniu. Dieta este una controversată, iar studiile științifice realizate pentru a-i verifica eficacitatea au ajuns la concluzia că este o dietă ce nu merită a fi urmată. Astfel, specialiștii au negat posibilitatea de a slăbi eficient cu această metodă fără a gestiona cantitatea de calorii ingerate și fără a micșora numărul de grăsimi introduse în organism.

Un efect secundar ce poate să apară în urma opririi acestei diete și reluării alimentației inițiale constă în revenirea kilogramelor pierdute. De asemenea, există și alte efecte secundare, atât psihice cât și fizice. Acestea includ:

 • Depresie, anxietate, iritabilitate și alte modificări ale stării de dispoziție;
 • Tulburări de odihnă și senzație de oboseală;
 • Tulburări cognitive, precum probleme de concentrare sau probleme cu memoria;
 • Pofte alimentare;
 • Cefalee;
 • Greață și amețeli;
 • Senzație de furnicături în membre;
 • Tremurături.

Ce recomandăm?

Pentru a slăbi sănătos și eficient, specialiștii Rainz Academy recomandă Rainz Protocol. Rainz Protocol este cel mai eficient sistem prin care puteți dobândi un corp de invidiat, fără a experimenta simptome neplăcute sau alte efecte adverse. De asemenea, trebuie cunoscut faptul că Rainz Protocol se bazează pe cercetări științifice.

Rainz Protocol cuprinde diete personalizate în funcție de fiecare client, dar și antrenamente ce pot fi trimise permanent pe telefonul dumneavoastră. Antrenamentele sunt optimizate constant, astfel încât corpul să nu se obișnuiască cu ele. În plus, alimentația și antrenamentele sunt monitorizate permanent, astfel încât să nu existe greșeli și perioade de platou. Dacă doriți să slăbiți și să aveți un corp ideal, nu apelați la diete ce vă pot face mai mult rău decât bine. Rainz Academy vă stă la dispoziție cu cele mai sănătoase și eficiente metode.

 

1 thought on “Dieta Montignac – de ce NU?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.