Dieta pentru ingrasare

Greu de crezut, dar perfect adevărat, în timp ce unii caută dieta minune pentru slăbit, altele caută dieta pentru îngrășare care să le ajute să-și împlinească puțin silueta și să adauge acele kilograme care le lipsesc. Bineînțeles, idealul este ca aceste kilograme să se depună exact acolo unde este nevoie de ele și nu haotic și bineînțeles să afecteze sănătatea.

Principiul de bază al dietei pentru îngrășare a unei persoane clinic sănătoase, constă creșterea aportului caloric, treptat, prin mese dese și prin introducerea în alimentație a lipidelor, glucidelor și proteinelor. Adăugăm apoi sportul care va ajuta la transformarea corporală și bineînțeles regimul de viață sănătos și odihna.

➡️⬅️

Recomandări alimentație

Pentru persoanele care doresc să urmeze o dietă pentru îngrășare, nutriționiștii recomandă consumul constant de  pâine, paste, orez, carne, brânzeturi, unt, dulciuri sănătoase, prăjituri cu fructe (banane, prune, struguri), fructe uscate și miere. De asemenea, este foarte important să nu fie excluse alimentele verzi din alimentație, salata, brocoli, andivele, avocado, ele fiind cele care aduc un aport important de minerale, vitamine și enzime.

dieta-ingrasare-salata-rainz-alimentatie

Toate alimentele de mai sus se vor introduce la fiecare masă, fără a ține cont de recomandările de la curele de slăbire.De exemplu, pentru cei care doresc să se îngrașe, la o salată verde recomandată în curele de slăbire, se pot adăuga nuci, brânză, carne, avocado, ouă și chiar maioneză.  Astfel, aportul caloric  suplimentar este asigurat.

Rolul sportului în dieta pentru îngrășare

Așa cum am discutat în mai multe rânduri, rolul sportului este esențial atunci când ne dorim o transformare corporală.  În cazul celor care doresc să se îngrașe însă, antrenamentele diferă foarte mult față de cele din programele de slăbire. Astfel, pentru ca depunerea kilogramelor să se facă exact acolo unde este nevoie de ele, este necesar să se lucreze mai mult anumite grupe de mușchi iar antrenamentele pot fi de multe ori similare.  Se poate ajunge chiar în situația să se lucreze și de cinci sau șase ori pe săptămână aceleași grupe de mușchi prin seturi similare de exerciții.

dieta-ingrasare-antrenament-greutati-rainz.jpg

Antrenamentele cu greutăți sunt deseori întâlnite în cazul mușchilor insuficienți dezvoltați sau chiar atrofiați.  De exemplu, doamnele își doresc un posterior bombat vor avea nevoie de exerciții contante pentru mușchii fesieri tocmai pentru că aceștia sunt cei mai puțini solicitați în activitățile cotidiene – spre deosebire de brațe și gambe.

Regimul de viață sănătos

Ca în orice tip de dietă,  regimul de viață sănătos este cel ce oferă suport organismului să depună eforturile necesare unei transformări corporale. În dieta pentru slăbire, programul de somn de minim 8 ore pe noapte este esențial și nu poate lipsi alături de alimentație și sport. Cei care își doresc cu adevărat să se îngrașe vor trebui să renunțe la orele extenuante de la biru, la nopțile nedormite și la viața dezordonată.

CONCLUZIE

Dieta pentru îngrășare este o provocare atât pentru cel ce vrea să se îngrașe cât și pentru un instructor, mai ales că în cazul acesteia nimeni nu mai poate garanta un anumit număr de kilograme asimilate și nici de rapiditatea rezultatelor. Dar în acest caz însă, rezultatele sunt mult mai ușor de ținut sub control.

Se recomandă însă ca orice dietă pentru îngrășare să fie obligatoriu  ținută în paralel cu un program sportiv, sub stricta supraveghere a antrenorului personal – recomandăm un antrenor online care să poată oferi suport 24h/24h, pentru a evita ca grăsimea să se depună haotic în pe abdomen, coapse sau și mai rău la nivelul sistemului cardiovascular.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.