Diete de detoxifiere

Deseori auzim despre diete de detoxifiere, mai ales acum când marketingul folosește atât de agresiv noțiunea de detox.  Chiar dacă este o modă și sună bine și sănătos să faci o cură de detoxifiere, informarea corectă și completă este absolut necesară înainte de te hotărî să urmezi una.

Ca și în cazul metodelor de slăbire minune, și în jurul acestui concept au apărut diferite mituri care denaturează sensul acestuia și mai ales  îl pot face dăunător celor care îl vor alege.

Dietele de toxifiere versus slăbire  

Primul lucru pe care vrem să-l aveți în vedere este faptul că dieta de detoxifiere nu este o cură de slăbire și scopul acesteia nu este acela de a scădea în greutate.  Medicii sunt radicali în privința acestui aspect: „ Dacă vrei să slăbești, mergi la sală și nu apelezi la diete de detoxidiere!”.

Cum acționează dietele de detoxifiere?

Acțiunea unei diete de detoxifiere este îndreptată către punerea în repaus a organismului, pentru a-i da acestuia posibilitatea să consume energia în afara procesului uzual de digestie a alimentelor, pentru regenerarea și curățarea organelor.

dieta-detoxifiere-detox-slabire-raint

Sunt diete de detoxifiere  care ajută ficatul, organul principal care asigură buna funcționare a organismului nostru sau diete de detoxifiere special concepute pentru menținerea sănătății colonului.

Cât de des se pot urma diete de detoxifiere?

Minim de două ori pe an, odată cu alternanța anotimpului rece cu cel cald, când corpul are nevoie de o perioadă de acomodare pentru schimbarea alimentației.

Care sunt cele mai eficiente diete de detoxifire?

Nu există diete de detoxifiere eficiente și mai puțin eficiente . Detoxul se pot realiza printr-o alimentație sănătoasă bazată pe fructe și legume( care se digeră în maxim 30 minute, față de carne care se digeră în 15 ore).

dieta-detoxifiere-rainz-academy-sfaturi

Cele mai bune alimente pentru detox sunt fructele proaspete ( fructe de pădure, caise, pepene galben, kiwi, citrice, piersici sau struguri negri) și  legumele proaspete  (ardei gras, sfeclă,varză roșie, roșii, castraveți, salată verde), dar la fel de indicate sunt și semințele și germenii de fasole. Putem adăuga năutul, lintea sau semințele încolțite de floarea soarelui.

Cât durează o dietă de detoxifiere?

Dacă discutăm strict despre diete de detoxifiere, nutriționiștii recomandă o perioadă cuprinsă între 3 și 6 zile, sau 1 zi dedicată detoxifierii în fiecare săptămână.

Câte calorii putem consuma în timpul dietelor de detoxifiere?

Așa cum spuneam anterior, vom recurge la diete de detoxifiere pentru a oferi o pauză organismului. Chiar dacă se adoptă un regim pe bază de fructe si legume, se va consuma un regim minim de calorii, fără a coborî însă sub 500 de calorii în fiecare zi.

Suplimentele sunt recoamdate în dietele de detoxifiere?

Categoric DA! Bineîneâțeles, suplimentele 100 % organice, extrase din produse naturale și fără compuși chimici. Atât nutriționiștii cât și instructorii de fitness susțin cu încredere dietele de detoxifiere care au în program și suplimente organice naturale care ajută la detoxifierea ficatului și oferă protecție antioxidantă.

Sfatul specialistului

Beneficiile unei diete de detoxifiere nu pot fi înlocuite, mai ales acum, când abundența alimentară este un factor constant de oboseală a organismului nostru. Urmarea cu atenție și consultarea specialiștilor în domeniu este însă absolut necesară pentru a ne bucura pe deplin de efectele unei cure de detox.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu