Medicamente Folosite Pentru Arderea De Grăsimi

Una dintre cele mai cunoscute metode de a slăbi o reprezintă medicamentele și suplimentele de slăbit. Acestea promit rezultate rapide, cu un efort minim, uneori chiar fără a le combina cu o alimentație variată și sport, ceea ce le-a crescut credibilitatea de-a lungul anilor.

Indiferent de țelul pe care ți l-ai propus; fie că vrei să slăbești pentru a arăta mai bine, sau ai probleme de sănătate care s-ar rezolva doar slăbind, trebuie să iei în considerare faptul că aceste medicamente pot reprezenta un pericol pentru sănătatea ta, dacă nu ești suficient de informat.

Nu RATA OFERTA SPECIALA cu 7 EURO PE LUNA valabila doar cateva zile.
Pentru DOAR 7 EURO BENEFICIEZI DE DIETA, ANTRENAMENT SI MONITORIZARE.

Când Folosești Medicamentele?

În cazul în care nu ai reușit să slăbești prin sport și dietă, ai putea încerca suplimentele dacă:

 • Indicele de masă corporală (BMI) este mai mare de 30;
 • BMI-ul este mai mare de 27 și ai probleme grave de sănătate, precum obezitate sau diabet;

Funcționează Aceste Medicamente?

Suplimentele de slăbit prescrise pe termen lung dau rezultate foarte bune, dacă sunt administrate în mod corect. Timp de un an, de exemplu, acest stil de viață poate reduce între 3% și 7% din greutatea corporală; și chiar dacă cifrele nu par convingătoare, acestea chiar fac diferența, deoarece reprezintă un rezultat de lungă durată, care se menține. Aceste suplimente ar trebui să fie doar cele prescrise de medic, deoarece o analiză personală a eficienței unui supliment nu este suficientă pentru a determina siguranța pentru organism.

Efecte Secundare La Care Ar Trebui Să Te Aștepți

Desigur, există și partea neplăcută. În urma administrării unor diverse medicamente, pot apărea migrene, oboseală, constipație; acestea fiind cele mai comune, însă se reduc cu timpul. Pe lângă acestea, mai pot apărea și altele, care sunt menționate în descrierea medicamentului prescris. Foarte rar au loc efecte secundare majore, tocmai de aceea medicamentele trebuie luate sub îndrumarea unui doctor specialist. La nivel psihic, pot apărea diverse tulburări, anxietate, depresie.

Clenbuterol

Acest medicament prezintă compoziția chimicală a unui steroid, care a fost folosit inițial pentru astm. Clenbuterolul stimulează sistemul nervos central, cât și activitatea inimii. De asemenea, contribuie la metabolism, astfel ajută corpul de a dezvolta masa musculară și forță în același timp. Însă cel mai interesant este faptul că ajută la arderea grăsimii într-un mod rapid.

Poate avea însă și efecte secundare, precum:

 • Anxietate;
 • Tremur;
 • Migrene;
 • Palpitații, fibrilații atriale (pot duce la un atac de cord);

Clenbuterol conține și dopamină, ceea ce ar putea determina o adicție a acestui medicament. Cei care îl administrează vor experimenta, de asemenea reducerea nivelului de potasiu din corp (vor consuma mai multe banane), prin urmare vor trebui să aibă o dietă bazată pe proteine, cu o cantitate mică de carbohidrați și grăsimi.

T3 (Triiodotironina) și T4 (Tiroxina)

T3 este de fapt un hormon tiroidian, deci este produs în corp, însă există și sub formă de supliment sintetic pentru cei cu deficiență de T3. Este un hormon important, deoarece este responsabil cu dezvoltarea fizică, adică metabolism, temperatura corpului și un ritm cardiac normal. Acest medicament poate ajuta la stabilizarea greutății într-o oarecare măsură. Supradoza poate duce la hipertiroidism.

T4 este asemănător lui T3, având aproape aceleași particularități, și este folosit pentru tratarea hipotiroidismului. Față de T3, este mult mai prezent în corp, în jur de 80% produs, față de 20% la T3. Acest aspect îl face mai puternic și mai eficient în metabolizarea grăsimilor și arderea țesutului adipos în exces.

Ambele suplimente par să ajute la pierderea în greutate, însă nu într-un procent mare, și dă rezultate mai mult pentru oamenii obezi/cu o greutate peste măsură, în condițiile în care tiroida funcționează în mod normal.

Sibutramina

Sibutramina este un medicament care scade apetitul pentru mâncare. Este cunoscut pentru tratarea obezității, însă este folosit și pentru pierderea în greutate. Este un supliment destul de periculos însă pentru pacienții care suferă de bulimie. Hipertensiune, hipertiroidism etc. Lista contraindicațiilor este destul de vastă.

Efectele secundare cel mai des întâlnite sunt: apetit crescut, oboseală, constipare, amețeală, migrene, dureri musculare. Însă există și riscuri majore ale administrării de sibutramină; atac de cord, atac cerebral, aritmie, parestezie.

Este interzis în foarte multe țări, însă continuă să fie găsit pe piața neagră în componenta altor medicamente, sau sub alte denumiri.

Efedrina

Aceasta este o componentă a plantei ephendra. Printre proprietățile acestui medicament se numără pierderea grăsimii prin creșterea consumului de grăsime al corpului, cât și al consumului de căldură. Poate preveni îmbătrânirea țesutului muscular în anumite cazuri,și poate crește metabolismui până la 50%.

În ciuda acestor efecte, există și dezavantaje serioase la administrării efendrinei:

 • Creșterea tensiunii arteriale;
 • Atac de cord;
 • Apoplexie;
 • Atac cerebral;

S-a studiat eficacitatea acestui medicament de către sportivi, și aparent face o oarecare diferență în performanță, combinat cu dietă și sport. Efedrina nu trebuie luată pe o perioadă lungă de timp, este recomandat să fie administrat maxim 6 luni, sub supravegherea unui medic specialist. În cazul în care există alte boli, efendrina nu trebuie administrată sub nici o formă.

Suplimente Populare

 • Extract de Garcinia

Acest supliment a devenit popular în 2012, fructul din care se obține extractul conține acid hidroxicitric, care poate produce o scădere  în greutate de aproximativ 1 kg în câteva săptămâni. Nu există probe în vederea unor efecte secundare majore, însă poate cauza probleme digestive ușoare.

 • Hydroxycut

Unul dintre cele mai populare suplimente; conține ingrediente precum cafeină și extract de plante. Într-un studiu s-a arătat  cum poate reduce 9,5 kg în decursul a 3 luni de administrare. Din cauza cafeinei, efectele secundare sunt anxietate, tremur, iritabilitate, diaree.

 • Cafeină

Cafeina este cea mai consumată substanță psihoactivă, care se găsește cel mai des în cafea, ceai verde și ciocolata neagră. Aceasta oferă un impuls metabolismului și crește arderea grăsimilor. Poate ajuta pierderea greutății în procente mici. Însă nu trebuie consumată în exces, deoarece, pe lângă efectele secundare comune, afectează foarte mult programul de somn.

 • Orlistat

Acest supliment poartă mai multe denumiri, ca Alli sau Xenical, și are numeroase efecte, precum reducerea tensiunii arteriale, minimizarea riscului de diabet tip 2, dar și pierderea în greutate. Aparent, reduce grăsimea din intestinul gros, corpul absoarbe astfel mai puține calorii din mâncare. De aceea, este recomandat ca în timpul administrării să se urmeze o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi , deoarece efectele secundare sunt probleme digestive, și chiar deficiențe în vitaminele A, D, E și K.

 • Cetonă din Zmeură

Extractul din zmeură nu a avut parte de foarte multe cercetări, însă în urma unor experimente, s-a observat faptul că poate reduce grăsimea și crește nivelul de adiponectină, care are legătură cu pierderea în greutate.

 • Exctract de cafea verde

Acest extract conține cafeină (care accelerează arderea grăsimilor) și acid clorogenic (care încetinește descompunerea carbohidraților). Există studii care au arătat eficiența acestui supliment în arderea grăsimilor; de asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale, scade nivelul de zahăr din corp, și este bogat în antioxidanți. Efectele secundare sunt asemănătoare cu cele ale cafeinei, iar acidul clorogenic poate cauza diaree.

 • Glucomannan

Fibra găsită în rădăcinile unei plante din Africa, Glucomannan absoarbe apa din stomac, provocând o senzație de sațietate. Ajută la nivelul de zahăr din corp, colesterol și constipație. Combinat cu o dietă variată, poate arde între 3.6 și 4.5 kg în 5 săptămâni. Ca și efecte secundare, poate provoca balonare, flatulență; este recomandat a se administra cu o oră și jumătate înainte de mese.

 • Meratrim

Meratrim este o combinație a două extracte de plante care modifică metabolismul celulelor adipoase. Se presupune că încetinește procesul de multiplicare al acestor celule și arde grăsimea din corp. S-a făcut un studiu pe 100 de oameni obezi, în urma căruia aceștia au pierdut aproximativ 5 kg, dar li s-a îmbunătățit starea generală, colesterolul și trigliceridele. Momentan, nu există efecte secundare.

 • Extract de Ceai Verde

Acest extract conține un tip de antioxidant (EGCG) care ajută la arderea grăsimilor, în special în zona stomacului. Este foarte cunoscut și folosit de numeroase persoane, deoarece prezintă multe beneficii sub formă de ceai. Singurul efect secundar este legat de cafeină.

 • Forskolin

Extract din plante, contribuie la arderea grăsimilor. În urma unui studiu pe 30 de bărbați obezi, s-a observat eficiența acestui extract în reducerea grăsimii și creșterea masei musculare. Nu există informații suficiente cu privire la efectele secundare sau eficiența pe termen lung.

 • Sinefrina

Asemănătoare efendinei, sinefrina este o componentă dintr-un soi de portocală, care reduce apetitul și crește, în același timp, arderea grăsimilor. Este recomandată pentru dietele de scurtă durată, și este mai puțin eficientă față de efendină. Ambele suplimente prezintă efecte adverse asemănătoare.

Concluzii

Există o gamă foarte variată de medicamente care promit arderea grăsimilor și subțierea corpului, însă când decizi că-ți dorești să suplimentezi rutina de sport și dietă cu suplimente, este recomandat, în primul rând, să fii la curent cu situația ta medicală, cu toate problemele care ar putea provoca impedimente în țelul de a slăbi. De asemenea, sfatul medicului este foarte important în luarea unei decizii asupra medicamentelor. Deși majoritatea au efecte adverse minore, unele pot înrăutăți starea de sănătate. De asemenea, site-urile de unde aceste produse sunt puse la vânzare reprezintă un loc neacreditat pentru astfel de comerț, iar cumpărătorii sunt încurajați să experimenteze pe cont propriu efectele medicamentelor.

Daca dorești consultanță în privința substanțelor care te pot ajuta in accelerarea procesului de ardere a grăsimilor, contactează echipa Rainz Academy! Specialiștii noștri îți vor recomanda cele mai bune soluții din industrie.

Lasa un comentariu

%d blogeri au apreciat: