Recuperare Hernie de Disc

Intervenția chirurgicală efectuată în cazul pacienților diagnosticați cu hernie de disc este una extrem de delicată tocmai datorită riscurilor pe care această afecțiune a coloanei vertebrale le implică.

Operația de hernie de disc este una complexă iar atenția asupra recuperării post operatorie este neapărat necesară pentru a asigura succesul operației și revenirea pacientului la forma fizică normală.

Nu RATA OFERTA SPECIALA cu 7 EURO PE LUNA valabila doar cateva zile.
Pentru DOAR 7 EURO BENEFICIEZI DE DIETA, ANTRENAMENT SI MONITORIZARE.

recuperare-nernie-disc-operatie-online.jpg

Recuperarea se efectuează etapizat, urmând îndeaproape sfaturile și indicațiilor medicului și a instructorilor. Întotdeauna, procesul de recuperare va include programe  regulate de exerciții fizice care să reinstaleze integral capacitatea locomotorie a  pacientului și pentru a evita durerile ulterioare de spate.

Exercițiile de recuperare principale se axează pe musculatura profundă a spatelui și pe întărirea mușchilor abdominali care vor susține astfel postura corectă a coloanei menținând condiția coloanei în parametri normali. 

Succesul programelor de recuperare după operația de hernie de disc

Exercițiile de recuperare după operația de hernie de disc au un grad de dificultate mediu și se introduc treptat în programele de antrenament, conform unui plan bine stabilit.  În cele mai multe cazuri, pacientul va efectua exerciții de tip Pilates și mișcări de stretching pentru regiunea lombară a spatelui.

Cu toate că recomandările sunt multe și exercițiile sunt ușor de efectuat, este foarte important ca toate programele de recuperare să se efectueze conform indicațiilor și sub supravegherea permanentă a specialiștilor, niciodată de unul sigur.

Complexitatea redusă a exercițiilor de recuperare face posibilă efectuarea acestora chiar și de acasă, scutind astfel efectuarea unui drum inutil la sala de fitness. Astfel, cei ce au nevoie de un program de exerciții post operator  vor alege sistemul online training care le va asigura suportul complet pentru efectuarea corectă, sigură și constantă chiar și de acasă.

Online Training special pentru recuperare post-operatorie

Rainz Academy acordă o atenție deosebită pregătirii antrenorilor atât pentru programele de slăbit cât și pentru cele complexe care necesită atenție deosebită acordată sănătății clientului.

hernie-disc-exercitii-recuperare.jpg

Astfel, exercițiile folosite în programele de recuperare a pacientului operat de hernie de disc, se axează îndeosebi pe întărirea musculaturii trunchiului, aceasta fiind musculatura care susține coloana(  mușchii pelvieni, musculatura diafragmei, oblici interni, pătratul lombar sau multifidusul).

Intensitatea exercițiilor va fi adaptată constant în funcție de faza de recuperare in care se află clientul  și condiției fizice a acestuia, astfel încât vom parcurge toți pașii necesari pentru ca perioada de recuperare să fie cea optimă.

Astfel, cei ce se află în situația de a fi trecut printr-o operație de hernie de disc și au nevoie să revină la condiția fizică de dinainte, vor alege să efectueze programele de recuperare în deplină siguranță prin metoda de online training beneficiind de experiența Rainz Academy și de cele mai bune și diversificate exerciții.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

%d blogeri au apreciat: