Regim alimentar sanatos

 

Cu cât ne hrănim mai mult şi mai bine, cu atât ne dărâmăm viaţa mai repede“- Hipocrate.

➡️⬅️

Adoptarea unui regim alimentar sănătos este pentru mulți dintre noi o provocare mai ales în ziua de astăzi când întâlnim tentații la tot pasul iar ritmul de viață este din ce în ce mai alert.  Preocuparea omului pentru un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare a fost una constantă și până în prezent s-au realizat nenumărate studii privind impactul pe care îl are alimentația asupra sănătății noastre.

Specialiștii în domeniul nutriției susțin că un regim alimentar sănătos pentru o persoană cu o activitate fizică moderată  înseamnă o limitare a caloriilor consumate zilnic la maxim 2800-3000 preluate prin consumul de proteine, glucide și lipide la care se adaugă o cantitate de 500-800 grame de fructe și legume proaspete.

Trebuie avut în vedere că supraalimentația este unul dintre cei mai mari dușmani ai inimii, consumul în exces de alimente suprasolcitând cordul care va rămâne astfel într-o stare permanentă de oboseală.

Cei care se distrag de la a urma un regim alimentar sănătos se expun obezității, afecțiunilor cardiace descrise mai sus și la numeroase alte boli grave care pot afecta ficatul, pancreasul, sistemul digestiv, fertilitatea, psihicul și chiar productivitatea.

De asemenea, și cei care nu își mențin greutatea constantă și fac abuzuri alimentare pentru ca apoi să apeleze la diete drastice având astfel numeroase perioade de alternanță în greutate  pot dezvolta hipertensiune arterială, ateroscleroză coronariană, slăbirea cordului și chiar hemoragiilor cerebrale.

Pe parcursul anilor de experiență profesională în domeniul fitnessului și a lucrului intens cu oamenii, am constatat că populația are  nevoie de educație și informare pentru a ajunge să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă un regim alimentar sănătos și care sunt beneficiile pe care le are asupra corpului uman.

Nu ne-am propus aici să vă speriem prin enumerarea atâtor boli, dimpotrivă, scopul nostru este de vă transmite ce am învățat de-a lungul timpului și de a împărtăși cu voi lucruri folositoare și 100% reale provenite din cele mai sigure surse: antrenorii din sistemul Rainz Academy  și  medicii colaboratori.

Haideți să vedem mai departe care sunt recomandările acestora:

Alimentele esențiale pentru un regim alimentar sănătos

Într-un regim alimentar sănătos este foarte important ca hrana noastră să fie completă și să oferim organismului nostru tot ce are nevoie pentru a rămâne în cea mai bună formă și pentru a ne proteja organele.

regim-alimentar-sanatos-fructe-legume

Astfel, recomandăm cât mai multe fructe și legume consumate în stare crudă, nefierte, salate, morcovi (previn apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură a pielii), spanac, conopidă, mărar, pătrunjel, ciuperci, fasole păstăi, mere, prune, portocale și lămâi. Digestia fructelor și legumelor necesită doar 30 de minute fără să afecteze sistemul digestiv așa cum ar o fac produsele procesate din carne( mezeluri, cârnați, slănină afumată) care au nevoie de până la 15 ore pentru a fi digerate.

regim-alimentar-sanatos-peste-omega.jpg

De asemenea, recomandăm consumul de pește care este o bogată sursă de proteine și acizi grași omega 3 care au rolul de a reduce nivelul colesterolului și de amenține inima sănătoasă. Peștele conține vitamina A, D, E, B12, minerale, fosfor, iod, potasiu şi grăsimi sănătoase, ceea ce face din el un aliment minune într-un regim alimentar sănătos. Cea mai bună modalitate de preparare a peștelui este pe grătar, la aburi sau la cuptor.

Recomandăm de asemenea introducerea în alimentație a celor mai importante surse de proteine animală precum ouă, carne de vită, pui sau curcan – pregătite prin fierbere sau la cuptor, fără ulei sau pane, brânza de vaci iaurturile naturale.

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.