Suplimente organice

Suplimentele alimentare au luat din ce în ce mai multă amploare și sunt utilizate de oameni de toate vârstele, cu diverse afecțiuni sau nevoi. Sunt de nenumărate feluri, de la clasicele multivitamine și minerale până la produse special concepute pentru a ajuta corpul să funcționeze perfect când trece prin anumite perioade nefavorabile, cum ar fi boli, sau când intervine o schimbare, cum ar fi slăbitul sau antrenamentele pentru creșterea masei musculare. Un alt criteriu de categorisire a suplimentelor ar fi în funcție de componență și proveniența ingredientelor: suplimente organice (naturale) sau de sinteză.

Ce sunt suplimentele organice?

➡️⬅️

Suplimentele organice, cunoscute și sub numele de “suplimente bio”, sunt acele produse care dețin certificate de produse organice și conțin doar ingrediente certificate organic. Acest lucru înseamnă că nu se folosesc pesticide sau fertilizatori sintetici în cadrul producției lor. Plantele din care sunt extractele folosite în aceste suplimente bio sunt recoltate doar din culturi certificate organic. De asemenea, acestea folosesc metode unice de cultivare, recoltare și procesare, lucru care la protejează integritatea nutrițională.

Ele ajută la completarea nutienților esențiali de care corpul are nevoie în funcție de scopul dorit: imunizare, detoxifiere, slăbire, creșterea masei musculare, etc.

suplimente

Câteva dintre beneficiile suplimentelor organice

  • Printre cele mai importante beneficii se numără faptul că nu conțin deloc chimicale sau pesticide și astfel nu există riscul efectelor negative asociate consumului acestor substanțe.
  • Aportul nutrienților este considerabil superior față de suplimentele alimentare obișnuite, conform unor studii recente.
  • Suplimentele obișnuite pot conține cantități destul de mari de mercur, plumb sau aluminiu, acestea fiind responsabile pentru dezvoltarea unor tulburări neurologice, creșterea predispoziției la sindromul Alzheimer sau chiar scăderea IQ-ului. În suplimentele organice se regăsesc cantități semnificativ reduse de metale care au potential toxic, astfel încât să nu prezinte niciun pericol asupra organismului.

Cum recunoaștem și alegem suplimentele organice?

Este important să nu facem confuzie între suplimentele naturale și cele organice. Cele natural pot avea printre ingrediente și numeroase substanțe artificiale, nerecomandate din cauza efectului negativ pe care îl pot avea asupra noastră.

Cea mai bună metodă de a fi sigur că suplimentele dorite sunt organice este alegerea celor pe care este inscripționată certificarea organică pe ambalaj. Totuși, este recomandat să citim cu atenție ingredientele.

În general suplimentele organice conțin un număr redus de ingrediente și acestea sunt ușor de recunoscut. Totodată, veți observa că toate ingredientele sunt extrase din alimente naturale și integrale, cum ar fi cerealele, legumele sau fructele.

Suplimente-organice-Flavin-7

Biolevel.ro este unul din cele mai bune site-uri unde poți găsi numai suplimente bio, 100% naturale și fără coloranți sau conservanți.  Ai o varietate deosebită de suplimente, grupate în 16 categorii, în funcție de necesitate, scop, vârstă sau sex.

Poți alege suplimente adjuvante procesului de slăbit, pentru detoxifiere, pentru masă musculară sau vitamine. De asemenea, există câteva variante foarte bune de suplimente organice special concepute pentru nevoile copiilor, ale femeilor sau bărbaților. În special în rândul copiilor, când orice aliment nociv poate influența creșterea și dezvoltarea lor, este important să alegem produse bio, 100% naturale, din culturi organice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.